Burgemeester Luc Martens : “Grote ring van Roeselare moet aantrekkelijker worden”

Redactie KW

“In de komende jaren worden diverse projecten ontwikkeld die aan de Roeselaarse grote ring een nog grotere belevingswaarde moeten geven”. Dit zegt burgemeester Luc Martens vandaag in de eerste aflevering van de reportagereeks ‘Het Roeselare van de Toekomst’.

Zo zal de aansluiting met de snelweg E403 er binnen enkele jaren helemaal anders uitzien, wanneer een indrukwekkend aansluitingscomplex met de nieuwe ziekenhuissite in Rumbeke in gebruik wordt genomen.

Ook aan de site van de REO Veiling dienen zich voor de toekomst een aantal nieuwe ontwikkelingen aan. Vorig jaar werd aan het ontwerpbureau AR-TE en STABO de opdracht gegeven om de activiteiten van de REO Veiling en de integratie van de brownfieldsite Vuylsteke ruimtelijk en functioneel af te stemmen op de omgeving.

Site Vuylsteke

Deze studie werd stapsgewijs ontwikkeld en kreeg een eerste finaliteit in de bouwaanvraag voor een loods voor éénmalige verpakking die eind 2013 ingediend werd. Tijdens de eerste denkoefeningen werden een aantal futuristische schetsen gebruikt om na te denken over het toekomstig multifunctioneel gebruik van de ruimte binnen de REO Veiling.

Algemeen directeur Paul Demyttenaere : “Ik vind het spijtig dat Krant van West-Vlaanderen, voorafgaand aan het gebruik of de publicatie van deze afbeeldingen, geen contact opgenomen heeft met de REO Veiling. Een correcte duiding van het beeldmateriaal kon vele misverstanden vermeden hebben. Temeer daar er op vandaag op de REO Veiling geen investeringen in die zin aan de orde zijn”.

(JRE)

‘Het Roeselare van de toekomst’, in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier