Burgemeester laat café Heksenketel sluiten na schietpartij

Redactie KW

(UPDATE 2) De vijftigjarige uitbater van café in de Torhoutse binnenstad is woensdag opgepakt na een schietpartij in zijn zaak. De man loste woensdagmiddag enkele schoten. Niemand raakte gewond en ondertussen is de man weer vrijgelaten, maar de burgemeester van Torhout besliste wel de zaak voor zes weken te laten sluiten.

De schietpartij vond woensdagmiddag iets na 14 uur plaats. De vijftigjarige uitbater greep plots naar een pistool en vuurde. Op het moment van de feiten waren zijn vriendin en drie klanten in het café aanwezig, maar niemand raakte gewond. De kogel ging door een tussenwand naast de toog en heeft een spiegel verbrijzeld in het daarnaast gelegen toilet. De aanleiding van de schietpartij is niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de man daadwerkelijk iemand wilde raken. De vijftigjarige dader werd onmiddellijk opgepakt maar werds na verhoor weer vrijgelaten. Dat bevestigt de politie.

Ontnuchteren

Over het motief van de man is weinig tot niks bekend. De man was onder invloed van alcohol. Hij moest eerst ontnuchteren voor hij verhoord kon worden. In de woonst boven het café werden wel nog diverse vuurwapens en munitie worden gevonden.

(FV/Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier