Burgemeester Kurt Vanryckeghem wil café The Steeple weg

Redactie KW

Ann Stevens en Peter Vandersteene huiveren bij de gedachte dat brouwerij Roman, eigenaar van The Steeple, het café straks aan de sloophamer overlaat om het project Hippopolis uit de grond te laten rijzen. Maar burgemeester Kurt Vanryckeghem is formeel : “Het café móét weg !”

Hippopolis slaat op de vernieuwing van de Gaverbeekhippodroom die tegen 2012 een feit zou moeten zijn. Bedoeling is café The Steeple net als de hoofdingang van de renbaan, Fietsen Snoeck en jeugdhuis Den Uitvlucht te slopen om plaats te maken voor een flatgebouw op palen. De tribune wordt vernieuwd en uitgebreid. Er wordt ook voldoende accommodatie voor het vipgebeuren in de plannen geïntegreerd zodat de Koninklijke Waregemse Koersevereniging niet telkens zwaar moet investeren in de huur van luxetenten.

“Het café en de zaal zijn eigendom van Roman”, aldus Ann Stevens. “De brouwerij wordt gepusht om The Steeple te sluiten. Jammer, want ons café is dé pleisterplaats voor een vaste bende klanten die intussen zowat familie is geworden. Ik heb al veel traantjes gelaten bij de gedachte aan een sluiting. Als ze de boel platleggen, nemen ze mijn levenswerk af.”

Burgemeester Kurt Vanryckeghem toont weinig medelijden. “The Steeple past niet meer in Waregem. Er zijn de onophoudelijke klachten van buren over lawaai en wildplassen, maar de uitbaters zijn niet voor reden vatbaar. Het café ligt er ook altijd vuil bij.” (TVW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 24 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier