Burgemeester Kurt Vanryckeghem tegen verplichte veldverwarming voetbalstadions

Redactie KW

Burgemeester Kurt Vanryckeghem zal officieel protesteren bij de Profliga voor het verplichten veldverwarming in de stadions van voetbalclubs in eerste klasse. Dat meldt het stadsbestuur.

Op 3 april beslist de raad van bestuur van de Profliga over die verplichte veldverwarming. “Stad Waregem betreurt dat het als eigenaar van het Regenboogstadion op geen enkel moment betrokken werd in dit dossier, en zal dan ook per aangetekend schrijven protest indienen bij de Profliga”, luidt de medeling.

“Dit niet alleen omdat deze verplichte ingreep op heel korte termijn zou moeten worden uitgevoerd, maar ook omdat dit een onverwachte belangrijke financiële ingreep van de stad vereist. Bedragen van 300.000 euro zijn niet uit de lucht gegrepen.”

Het stadsbestuur stelt zich ook vragen over het nut van die veldverwarming: “Het stadsbestuur kan zich niet van de indruk ontdoen dat de vraag naar veldverwarming niet is ingegeven vanuit veiligheidsoverwegingen, maar eerder uit commerciële belangen. Bewijs hiervan is dat de laatst uitgestelde wedstrijd in het Regenboogstadion reeds vele jaren achter ons ligt.”

Het stadsbestuur pleit er voor dat de Profliga eerst met de gemeenten overlegt vooraleer ze beslist over de verplichte veldverwarming.

uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier