Burgemeester Kortrijk laat vijf horecazaken maandenlang sluiten voor overlast

Redactie KW

Vijf horecazaken in Kortrijk moeten onmiddellijk voor een paar maanden dicht door drugsoverlast. Burgemeester Stefaan De Clerck wil zo een eind maken aan de overlast in ondermeer de Zwevegemsestraat. Hij hoopt dat de uitbaters tegen dan een nieuwe locatie vinden en dat de rust in de Zwevegemsestraat terugkeert.

Maandenlang de zaak moeten sluiten: het is een harde maatregel. Maar zo’n sluiting komt niet uit de lucht gevallen. “We hebben alle feiten samengelegd. Ook met de uitbaters hebben wij samengezeten”, zegt burgemeester De Clerck. De sluitingen maken deel uit van het negenpuntenplan van de Kortrijkse burgemeester, die komaf wil maken met de overlast. Vooral in de Zwevegemsestraat, waar drugshandel de sfeer verziekt. Maar is een sluiting van een zes maanden, een half jaar, niet wat drastisch? ” Ik kan die handelaars begrijpen”, zegt de burgemeester. “Maar zij begrijpen ook dat er een probleem is”.

Minder horeca

De stad wil -ondermeer in de Zwevegemsestraat- minder horeca en meer bewoning, om de leefbaarheid te verbeteren. Als het van De Clerck afhangt, keren de gestrafte uitbaters na de verplichte sluiting niet meer terug. Eén horecazaak moet vier maanden dicht, de andere zes. Het is wel niet uitgesloten dat de burgemeester die beslissing vroeger dan gepland weer opheft, mocht blijken dat de rust in de buurt terugkeert.

(J.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Burgemeester Kortrijk laat vijf horecazaken maandenlang sluiten voor overlast

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier