Burgemeester Jean-Marie Bonte reageert op kleiputtendossier

Redactie KW

Vorige week bekritiseerde Oostroplus burgemeester Jean-Marie Bonte in De Weekbode editie Tielt rond het kleiputtendossier. Burgemeester Jean-Marie Bonte benadrukt nu dat de verschillende fracties al op 23 december ingelicht werden.

„Ik betreur dat zowat alle betrokken partijen proberen hun gelijk te halen via de pers”, vindt hij. „Dat lijkt mij niet de beste strategie om een oplossing op lange termijn te bieden. Als burgemeester wil ik tegenover de bewoners van de Vinkhoek bevestigen dat ik, samen met het schepencollege, mijn verantwoordelijkheid ten volle zal opnemen in dit belangrijk dossier.”

„Oostroplus insinueert dat ik een passieve houding aanneem en daardoor voel ik me wel verplicht om te reageren. Tijdens de gemeenteraad van donderdag 11 december heb ik op de vragen, gesteld door Vlott-raadslid Franky Devaere, niet concreet willen antwoorden omdat wij pas een week voordien op de hoogte werden gesteld van de vergunning aan Hobelma. Ik benadruk dat deze vergunning werd afgeleverd door de bestendige deputatie van de provincie en dit tegen het negatief advies van de provinciale vergunningscommissie en het schepencollege in.” (CLY)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 9 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier