Burgemeester Jan Seynhaeve van Wevelgem : “Politiek krijgt een dreun vandaag”.

Redactie KW

Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) van Wevelgem heeft ook een ACW-achtergrond en reageert op het ontslag van vicepremier Steven Vanackere.

Volgens hem heeft de politiek vandaag een dreun gekregen met het ontslag van Steven Vanackere. “Uiteraard in het bijzonder de partij en zeker de ACW-beweging waar ik ook toe behoor. Ik vind nog altijd dat het middenveld een rol te spelen heeft. Dat komt allemaal wat onder druk te staan. Ik begrijp dat er ook heel wat vragen worden gesteld en dat voelen we ook bij de mensen die duidelijkheid vragen en ik vind ook dat die duidelijkheid er moet komen”, meent hij.

Gouverneur

Vanackere was trouwens één van de kanshebbers om voormalig gouverneur Paul Breyne op te volgen. Zover is het niet gekomen: Vanackere werd minister, Carl Decaluwé, ook van ACW-strekking, is nu gouverneur van West-Vlaanderen. “Veel kan ik daar niet over zeggen; ik weet alleen dat ik telefoon kreeg met de mededeling dat ik gouverneur zou worden. That’s it”, zegt de gouverneur.

Verbondenheid

“Wij weten allemaal dat hij zeer graag provinciegouverneur was geweest, wat toch ook wijst op zijn verbondenheid vanuit zijn beleving dat hij zich ook nog West-Vlaming voelde”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve “Had hij de keuze gehad en kunnen kiezen wat hij wilde, dan was hij net als zijn vader wellicht provinciegouverneur geworden. Hij is het niet geworden in het belang van de samenleving en op vraag om in die federale regering goed te kunnen besturen.

(J.V./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier