Burgemeester Ieper roept inwoners op om verdraagzaam te zijn tegenover vele toeristen

Redactie KW

Op de nieuwjaarsreceptie voor Ieperlingen heeft burgemeester Jan Durnez zijn inwoners opgeroepen om gastvrij te zijn tegenover de vele binnen- en buitenlandse bezoekers die in de herdenkingsperiode van 100 jaar Groote Oorlog vanaf dit jaar Ieper zullen bezoeken.

De jongste jaren is het toerisme in Ieper al gegroeid, met soms wat ongemakken als gevolg, o.a. de vele toeristencars die tot in het centrum rijden om hun passagiers te laten uit- of instappen, en de grote volkstoeloop elke avond aan de Menenpoort voor de Last Post-plechtigheid, waardoor de doorgang van de binnenstad naar de Frenchlaan voor enige tijd versperd wordt.

Druk jaar

2014 wordt volgens de burgemeester een druk jaar voor Ieper, met een aantal grote manifestaties zoals de nationale wandeldag, de Kattenkoers, de doortocht van Gent-Wevelgem, de driedaagse wandeltocht 100 km van Ieper, het straattheaterfestival De Gevleugelde Stad en de start van een rit van de Ronde van Frankrijk. Ieper is ook een ondernemende stad, aldus de burgemeester. Het aantal opgestarte ondernemingen is de jongste 10 jaar met 75 % gestegen.

Tijdens de receptie konden de Ieperlingen gratis genieten van drankjes en hapjes, o.a. oliebollen van de kerstmarkt, die vandaag ook voor het laatst open was, net als de ijspiste. Die heeft weer zo’n 10.000 schaatsers gehaald, net als de vorige jaren. Dit jaar waren er geen noemenswaardige ongevallen op de schaatspiste.

(PL/BS)

Burgemeester Ieper roept inwoners op om verdraagzaam te zijn tegenover vele toeristen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier