Burgemeester Heuvelland : “Nieuw OC Loker niet buitensporig duur”

Redactie KW

Tijdens de bespreking van het gemeentebudget 2011 op de gemeenteraad maandag klopte oppositievoorman Jean-Pierre Geelhand de Merxem nog maar eens op diezelfde nagel : de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum in Loker, dat volgens hem veel en veel te duur is. Burgemeester Bernard Heens vond van niet.

Geelhand ging nog eens terug naar 2008, toen het project werd goedgekeurd voor om en bij de 600.000 euro, met de strikte en herhaalde belofte erbij dat de kosten zouden worden beheerst. “Nu zitten we al aan meer dan een miljoen, en dan is er nog een deel van de binnenwerken uitgehaald. Is dit nog ernstig ?”

Burgemeester Heens gaf toe dat men zich bij de aanvankelijke raming serieus misrekend had. “We spiegelden ons aan de brandweerkazerne van Westouter, maar voor een OC liggen de vereisten vandaag de dag klaarblijkelijk hoger. Doordat we inschreven op een programma voor Europese subsidies, zijn er ook nog veel strengere normen rond brandveiligheid en thermische isolatie. Allemaal duur, maar we zullen ook een beter en zuiniger gebouw hebben. En op zich zal het OC van Loker niet duurder uitvallen dan bijvoorbeeld het OC De Fontein in De Klijte, dat we in 1999 hebben gebouwd. “Als we op de kostprijs die we toen hebben betaald de bouwindex toepassen, dan komen we aan zo’n 750.000 euro. Tel daarbij de vele nieuwe normen en verplichtingen die op vandaag gelden en je komt aan 800 à 900.000 euro. Wel, dat zal ongeveer zijn wat Loker ons zal kosten na aftrek van de 200.000 euro subsidie die we van Europa zullen krijgen”.

Toch vond Frans Ryde (GB) dit maar flauwekul : “Geen enkele particulier zou zo redeneren en geen enkele bank zou volgen om te financieren. U morst met het geld van de belastingbetaler”. Eerder op de avond had Geelhand de Merxem trouwens al opgemerkt dat Heuvelland met 9 % aanvullende personenbelasting de duurste is van West-Vlaanderen. (JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 24 december 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier