Burgemeester Evrard geeft les in populaire slagersopleiding in Diksmuide

Redactie KW

Slagersopleidingen zijn in trek, ook bij volwassenen. Dat merken ze in het KTA van Diksmuide. Daar zijn de eerste cursisten begin september gestart in het centrum voor volwassenenonderwijs Cervo-Go. De opleiding is ruim. Sommigen kiezen voor de opleiding slagersgast, terwijl anderen mikken op een diploma als ambachtelijke slager. Lesgever van dienst is de burgemeester van Mesen Sandy Evrard.

Burgemeester Evrard in een minder bekende rol, als leerkracht in het avondonderwijs. Zelf uit een slagersfamilie leert hij de knepen van het vak aan de slagers in spe. “Ze zullen leren om het vlees te verwerken van a tot z. Een varken uitbenen, maar ook brochettes, gyros en andere vleesschotels leren ze hier maken. Alles zit in deze opleiding”, klinkt het bij de burgemeester.

Slager is een knelpuntberoep. Wie de cursus volgt is sterk gemotiveerd. De volledige opleiding tot volwaardige slager duurt 2 en een half jaar. “Er zijn vandaag talloze kookprogramma’s. Maar vooraleer men daar iets kan doen, heeft dat dier een volledige weg afgelegd. We zijn wat ondergewaardeerd als slager. Wij zijn de mensen die het aanbrengen. Iemand die bij ons afstudeert heeft gegarandeerd werk”, zegt Sandy Evrard.

Al de bereidingen die hier worden klaargemaakt zijn niet verloren. Ze gaan naar de Scholengroep Westhoek die elke dag tot 1.500 maaltijden klaarmaakt. (BV/ABO)

Meer nieuws op Focus-WTV vanavond vanaf 18u00.

Burgemeester Evrard geeft les in populaire slagersopleiding in Diksmuide

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier