Burgemeester Diksmuide bezoekt le Dixmude

Redactie KW

Lies Laridon, burgemeester van Diksmuide, heeft in Toulon het nieuwe Franse marineschip BPC Dixmude bezocht. De naam van het schip is een eerbetoon aan de Franse Marinefuseliers die in 1914 verdedigd hebben.

Een BPC is een ‘Bâtiment de Projection et de Commandement’, een schip waarmee militair materiaal overgebracht wordt naar interventiegebieden en van waaruit van op zee militaire operaties kunnen geleid worden. Het nieuwe schip BPC Dixmude werd al ingezet ter gelegenheid van het conflict in Mali.

De stad Diksmuide vindt het een grote eer dat de Franse Marine de nieuwe BPC ‘Dixmude’ noemt. De naam is gekozen als eerbetoon aan de Franse Marinefuseliers die in 1914 onder leiding van Admiraal Ronarch Diksmuide verdedigd hebben. Meer dan 6.000 Marinefuseliers werden in Diksmuide ingezet. Burgemeester Lies Laridon bezocht het schip om een aantal eerste contacten te leggen en uitdrukkelijk de erkentelijkheid te tonen. Ook werden gesprekken aangeknoopt om le Dixmude in de periode 2014-2018 naar Zeebrugge te halen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier