Burgemeester Degroote niet te spreken over brand in Chirolokaal

Redactie KW

Burgemeester Koenraad Degroote is niet te spreken over de brand gisterochtend in het Chirolokaal in Oeselgem. Twee jongeren raakten lichtgewond. “Er moeten één of meerdere jongeren naar beneden zijn gesprongen,” zegt Degroote. “Toen ik gistermorgen iets voor 9 uur aankwam, lag daar een jongen die hier uit gesprongen was,” vertelde men mij. “Hij had pijn aan zijn staartbeen. Vijf minuten later kwam de brandweer en de ambulance en hebben ze hen meegenomen.”

Oorzaak van de brand was een smeulende sigaret in een oude zetel. De schade is aanzienlijk, zegt de burgemeester. Hij is bovendien niet te spreken over de rommel die hij zag. Het schepencollege gaat de zaak bespreken.

“Wij als gemeente zijn verzekerd zoals het hoort. Maar hoe zal onze verzekeringsmaatschappij staan tegenover de rest van die hier waren?. Daar kan ik mij niet over uitspreken. Dat zal wellicht een juridisch kluwen zijn. Dat zal een juridisch staartje krijgen.”

Het leiderslokaal is voorlopig gesloten tot de verzekeringsexperts langskomen. De verantwoordelijke van de Chiro was niet bereikbaar voor commentaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier