Burgemeester De Panne wil omstreden café De Living dicht

Redactie KW

De burgemeester van De Panne wil een omstreden café in de Westhoeklaan sluiten, na twee weekends met incidenten. De klanten van de bar komen vooral uit Frankrijk en zorgen week na week voor overlast. De buurtbewoners vragen al langer maatregelen. De uitbater van de horecazaak stelt nu al zijn hoop op de deputatie.

Café de Living in de Westhoeklaan in De Panne opende drie en een half jaar geleden de deuren. In het weekend is de horecazaak met bar en dancing heel populair bij Franse jongeren. Maar die zorgen week na week voor overlast.

In de nacht van zaterdag op zondag was er op straat een vechtpartij tussen een groep Noord-Franse skinheads en Noord-Afrikanen. De politie had alle moeite om de gemoederen te bedaren. Voor de burgemeester is het welletjes geweest. De buurtbewoners verzetten zich al langer tegen het café. Een wijkcomité verzamelde al een zeventigtal handtekeningen om de sluiting te vragen.

Aanvraag milieuvergunning

De uitbater van de Living vroeg vorig jaar bij de gemeente De Panne een milieuvergunning aan om erkend te zijn als dancing. Maar zowel de gemeente als de politie gaven negatief advies. Daarop is de uitbater zelf naar de deputatie gestapt, in de hoop alsnog een vergunning los te weken.

Maar de burgemeester wil het café nu dus definitief dicht.

(LD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier