Burgemeester Christine Beirens zwanger

Redactie KW

Burgemeester Christine Beirens van De Haan is zwanger. Als alles normaal verloopt, zal ze begin mei bevallen.

Het nieuws is gisteren officieel bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Lijst Burgemeester. Schepen Peter Breemersch leidde de burgemeester in en verklapte de aanwezigen het grote nieuws, wat haar heel wat applaus en felicitaties opleverde.


Een zwangere burgemeester is toch wel een zeldzaamheid. ‘Inderdaad,’ vertelt Christine Beirens, ‘ik denk dat Lydia Peeters uit het Limburgse Dilsen-Stokkem destijds de eerste Vlaamse vrouwelijke burgemeester was die tijdens haar mandaat zwanger werd. Dat was in 2005 als ik me niet vergis. Voor zover ik weet waren er sedertdien geen vrouwelijke collega’s meer die bevallen zijn. Maar het is natuurlijk ook een indicatie dat vrouwen steeds meer deel gaan uitmaken van het politieke leven.’


De burgemeester beseft dat een baby haar leven zal omgooien. ‘Maar het is zeker mijn bedoeling om mijn mandaat als burgemeester verder te zetten. Het zal organisatorisch heel wat aanpassingen vragen, maar ik kan hiervoor gelukkig ook rekenen op de steun van mijn partner’, zegt Christine Beirens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier