Burgemeester Bredene : “Situatie kan merkelijk ernstiger zijn dan vanmorgen gevreesd”

Redactie KW

Dat zei de burgemeester tijdens een persconferentie om 14 uur.

Naar aanleiding van de zware stormvloed en het springtij dat komende nacht wordt verwacht, kondigde burgemeester Steve Vandenberghe deze namiddag het gemeentelijk rampenplan af. “Er is nog geen reden tot paniek, maar Bredene houdt rekening met aanzienlijke wateroverlast”, liet Vandenberghe, die overging tot een evacuatie van de Saswijk, optekenen.

Vooral Noord-Ededijk

Op de wijk wonen goed 2.000 Bredenaars. “De situatie kan immers merkelijk ernstiger zijn dan vanmorgen gevreesd. Het gemeentebestuur neemt alle nodige maatregelen na overleg met de provinciegouverneur”, vatte de burgemeester de precaire situatie naar aanleiding van de zware storm, gecombineerd met springtij, samen. In tegenstelling tot wat velen vermoeden, is in Bredene niet de duinenrij de meest kwetsbare strook, waar overstromingen kunnen gebeuren. Het meest kritieke punt in Bredene is de Maertensbrug en het gelijknamige sas op de Noord-Ede, ter hoogte van de wijk Bredene-Sas.

“Vooral de Noord-Ededijk ter hoogte van de Ibisschool baart zorgen. Er zijn daar de afgelopen tijd al overversterkingen gebeurd en de aannemer is momenteel zelfs nog aan de slag maar toch blijft dit een zwak punt. Intussen zijn Civiele Bescherming en leger er ook al aan de slag om de dijk te versterken.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier