Buren vinden café ‘t Schaek in Handzame veel te luidruchtig

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Wim Debaillie is de directe buur van het praat- en sfeercafé ‘t Schaek waar hij sinds een jaar woont met zijn gezin. De aanhoudende geluidsoverlast die hij ervaart, dreef hem tot het schrijven van een brief naar de gouverneur omdat hij meent dat de gemeente niets doet. De gemeente stelt echter dat dit een privékwestie is tussen twee buren.

Het gezin huurt de woning via het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor. “Het verhuurkantoor vertelde ons dat er geen lawaai zou zijn, buiten misschien wat gebabbel in de wegel of rokers die buiten zouden staan. Maar algauw ondervonden we dat er in het weekend luide muziek werd gespeeld. Onze slaapkamers bevinden zich overigens pal boven het café met veel slapeloze nachten als gevolg. Op oudejaarsavond, het was al na 2 uur toen we thuiskwamen, hebben we voor de eerste keer de politie gebeld. In totaal zijn er al 15 pv’s opgesteld.”

“Het is natuurlijk zo dat het in het weekend inderdaad wat luider gaat dan anders, maar dat is ook normaal, we zijn een praat- en sfeercafé en geen cafetaria in een rusthuis”, aldus de uitbaters. “Maar we zijn zeker dat onze muziek niet te luid staat. Helaas krijgen we om de haverklap de politie over de vloer en hierdoor verliezen wij ook klanten. Als je boven een café gaat wonen dan kan je toch niet verwachten dat het muisstil zal zijn.”

(MS)

Uit de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier