Buren van nieuwe verkaveling Kwadenbulk tekenen massaal bezwaar aan

Redactie KW

150 buren van de nieuwe verkaveling die op de Kwadenbulk in het Oost-Vlaamse Elsegem door de firma Bostoen zou uitgebouwd worden, tekenden bezwaar aan. 100 inwoners van Gijzelbrechtegem deden hetzelfde en worden daarin gevolgd door het gemeentebestuur van Anzegem dat een bezwaar indiende bij de gemeente Wortegem-Petegem.

„Het project van Bostoen toont aan dat voortaan elke open ruimte mag volgebouwd worden. Zelfs ten koste van één van de laatste landelijke dorpjes op de grens van Oost- en West-Vlaanderen”, vinden de actievoerders.

De leefgemeenschap De Kleine Kluis, te situeren op de grens van Grijsloke en Elsegem, stuurde onmiddellijk na het bekend raken van de verkavelingsplannen van Bostoen een petitie met 150 handtekeningen naar de gemeente Wortegem-Petegem. 100 West-Vlamingen uit Grijsloke stuurden hun grieven naar de gemeente Anzegem. Anzegem besliste eensgezind om protest aan te tekenen bij de buurgemeente, want de lasten van de verkaveling zullen hoe dan ook op Grijsloke en Anzegem afdraaien. (WDA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 20 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier