Buren dreigen met gerechtelijke stappen voor huilende peuter

Redactie KW

In Moorslede dreigen de buren van het gezin Alleman met gerechtelijke stappen omwille van… een huilende peuter. De ontsteltenis was groot toen Andy Alleman en Nele Deleye enkele dagen geleden plots een wijkagent aan hun deur zagen. Die kwam hen op de vingers tikken omwille van… hun huilende peuter. De tweejarige Luigi huilt heel vaak en dat kunnen de buren niet verdragen.

Het gezin woont nog niet zo lang in hun huisje in de Stationstraat in Moorslede. Sinds twee jaar vormen ze een gezinnetje van vier met de kleine Dylan en Luigi. De jongste, Luigi, ligt aan de basis van de problemen met de buren. De tweejarige Luigi huilt ‘s nachts vaak en dat ergert de buren. Zodanig zelfs dat de buren in kwestie, ook een jong koppel met kinderen, dreigt met gerechtelijke stappen tegen het koppel en de baby.

Wijkagent

Dinsdag stond de wijkagent dan aan de deur. „Wij hebben immers alles al geprobeerd om hem minder te doen huilen”, klinkt het bij de ouders. “We zouden zelf niets liever hebben dan dat hij sneller slaapt, mijn man moet er ook telkens vroeg uit. We veranderden Luigi al meermaals van kamer, zonder succes. We kochten een televisie met dvd in de hoop dat hij in slaap zou vallen van de tekenfilms, zonder succes. Noem maar op. Luigi is gewoon een moeilijke slaper.” Het bezoek van de wijkagent gold als een waarschuwing, gerechtelijke stappen zijn de volgende stap. „Daar dreigt hij alleszins mee”, voegt Nele nog toe…

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier