Buren blussen garagebrand van appartement in Oostende en voorkomen drama

Redactie KW

In Oostende is donderdagavond omstreeks 19.40 uur brand uitgebroken in een garage van een appartement in de Stuiverstraat. Het vuur werd opgemerkt door een overbuur, die samen met een bakker in de buurt, de brand bestreed, na eerst de brandweer te hebben verwittigd.

Bakker en overbuur gingen het vuur te lijf met de brandblussers uit de bakkerij. De brandweer, die snel ter plaatse kwam, kon het bluskarwei afmaken.

Door het alerte optreden van de buren kon een drama vermeden worden. Op de gelijkvloerse verdieping van het appartement, naast de garage, woont al zo’n 2 jaar een Pakistaans gezin. Het gezin telt 2 kinderen, de vrouw verwacht een 3de kindje. Het gezin werd door de politie naar de crisisopvang van de stad overgebracht, waar ze het weekend in veiligheid kunnen doorbrengen.

De brandweer denkt niet meteen aan kwaad opzet. Maar onvoorzichtigheid zou wel eens aan de basis kunnen liggen van de brand. Het onderzoek moet daar duidelijkheid over brengen. De electriciteitskast in de garage is volledig uitgebrand. Diverse bewoners van het appartementsgebouw hadden eerder al problemen inzake veiligheid, electriciteit en verwarming in het gebouw aangekaart bij de eigenaar.

(FRO, foto’s FRO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 9 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier