‘Buren bij kunstenaars’ lokt 50.000 bezoekers in West-Vlaanderen

Redactie KW

Met ‘Buren bij kunstenaars’ kreeg je in West-Vlaanderen het hele weekend de kans om kennis te maken met verschillende kunstdisciplines. Het was de bedoeling om de drempel te verlagen voor kunstliefhebbers en voor de kunstenaars is het een unieke gelegenheid om het publiek te confronteren met het resultaat hun creativiteit. Aan de driedaagse werkten 1460 kunstenaars mee. Het evenement lokte meer dan 50.000 bezoekers.

Dit weekend pakten in West-Vlaanderen honderden kunstenaars uit met hun werk. Zoals in het centrum Wienerberger in Kortemark. Dorine Vanpeteghem, die anders maar weinig buiten komt met haar textielkunst, vindt ‘Buren bij kunstenaars’ een prachtig initiatief. Van oude lapjes stof maakt zij iets nieuws.

Boeiend

Bezoekers kunnen hier kennismaken met een bonte mengeling van artiesten en creaties. ‘Buren bij kunstenaars’ staat open voor professionelen en amateurs. En dat maakt het parcours net zo boeiend. Het project liep trouwens gelijktijdig bij de Franse buren van departementen Nord en Pas-de-Calais.

'Buren bij kunstenaars' lokt 50.000 bezoekers in West-Vlaanderen

Bekijk hier de reportage

(BS/BV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier