Buitenschoolse kinderopvang in Zonnebeke wordt duurder

Redactie KW

Vanaf 1 januari wordt je kind jaar de buitenschoolse kinderopvang sturen iets duurder in Zonnebeke.

Dat werd beslist in de gemeenteraadszitting van maandagavond in Zonnebeke. De personenbelasting blijft wel tot 2019 behouden op 8 procent, en ook de opcentiemen op de onroerende voorheffing blijven op 1900. Tijdens de raad werden de andere belastingen verlengd met lichte stijging.

Maar de buitenschoolse kinderopvang wordt wél duurder. De prijzen bedragen vanaf 1 januari bij voor- en naschoolse opvang 1 euro, schoolvrije dagen en vakantiedagen 10 euro (voor een hele dag), 6 euro (voor een halve dag) en 4 euro (voor minder dan 3 uur). “We vinden dat betreurenswaardig,” aldus oppositieraadslid Maxim Vermeeren van SP.A. “De gemiddelde stijging bedraagt niet minder dan 27 procent, wat een zware dobber betekent voor jonge gezinnen.”

“Prijzen zes jaar niet aangepast”

Schepen Sabine Vanderhaeghen van Inspraak antwoordde dat een verhoging zich opdrong om een verdere kwaliteitsvolle opvang te garanderen. “De prijzen werden de voorbije zes jaar niet aangepast. Er werd bij de stijging rekening gehouden met de prijs in de omliggende gemeenten en we streefden naar makkelijk rekenbare cijfers.

(NVZ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier