Buitenschoolse kinderopvang in Bredene krijgt er 50 plaatsen bij

Redactie KW

Vanaf 1 september 2013 zal de buitenschoolse kinderopvang (BKO) van het Bredens gemeentebestuur permanent uitbreiden met 50 plaatsen.

Hierdoor zal de kinderopvang voortaan in totaal over maximaal 153 opvangplaatsen kunnen beschikken.

Tijdens voorbije vakantieperiodes lag de vraag naar opvang steeds hoger dan de huidige permanente opvangcapaciteit van 103 plaatsen. “Dat zorgde toen al telkens voor een tijdelijke uitbreiding van het aantal plaatsen”, zegt schepen voor kinderopvang Kristien Vanmullem. De permanente uitbreiding met 50 plaatsen komt er nu omdat uit een aantal studies is gebleken dat de vraag naar kinderopvang de komende jaren nog verder zal toenemen.

Sas

De uitbreiding zal worden gerealiseerd op de bovenverdieping van het huidig Gemeenschapscentrum Sas. Deze herinrichting heeft evenwel enkele consequenties voor zowel de gemeentelijke kunstacademie “Albert Claeys” als de verschillende verenigingen die gebruik maken van de rode en groene zalen van het centrum. Via enige aanpassingswerken en verschuivingen in het gebruiksschema wil het gemeentebestuur er evenwel voor zorgen dat iedereen toch kan blijven rekenen op de mogelijkheid tot gebruik van een gratis lokaal.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier