Buitenlandse truckchauffeurs blijven voor overlast zorgen in Zeebrugge

Redactie KW

In het weekend lijkt Zeebrugge één grote parkeerplaats voor buitenlandse truckchauffeurs.

Maar de transportzone aan de Baron de Maerelaan is veel te klein om plaats te bieden aan het wagenpark. En dat zorgt voor heel wat overlast voor de inwoners. Buurtbewoonster Maria Govaert getuigt : “Het is afval dat ze achterlaten. Dat is het probleem. Het trekt ratten aan. Ze doen hier in de buurt ook hun behoefte”.

Koken en douchen

Oorzaak van het probleem is het ontbreken van een plek in de havenbuurt waar de chauffeurs hun vrachtwagen veilig kwijt kunnen en over wat comfort beschikken om te koken en te douchen. Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke klopt al jaren op die spijker bij het stadsbestuur en het Zeebrugse havenbestuur maar zonder succes. In afwachting van een definitieve oplossing stelt hij voor om een terrein in de haven tijdelijk in te richten voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs.

Oplossing

Havenbestuurder Joachim Coens is bereid om mee te werken aan een oplossing op korte termijn voor de problemen in Zeebrugge. Hij heeft wel een oplossing klaarliggen. Daarvoor zou de A11 ingeschakeld worden. Dat is de nieuwe snelweg langs de havenrand tussen de Blauwe Toren en Westkapelle. Maar het duurt nog een poos voor die wordt aangelegd.

(B.V./A.D.)

Buitenlandse truckchauffeurs blijven voor overlast zorgen in Zeebrugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier