Buitenaanleg van de jeugdsite wordt op 150.000 euro geraamd

Redactie KW

Op vrijdag 26 september is er een infoavond op de jeugdsite over de jeugdsite waarbij het voorstel van ontwerp van het landschapsarchitectenbureau aan de bevolking wordt voorgesteld. Schepen Martine Rabaey gaf een beknopte voorstelling aan de gemeenteraad.

Op de jeugdsite zijn nu al zes jeugdverenigingen gehuisvest : KLJ, Chiro, Moeder Pupegaele, speelplein, de tekenacademie en het jeugdhuis. Later komen daar nog het muziekonderricht en kinderopvang ‘t Kuipje bij. „Bij de heraanleg van het buitendomein komt het accent op natuur en groen”, vertelde schepen Martine Rabaey (CD&V – N-VA). „Het wordt een domein dat door middel van heuveltjes, water- en zitelementen en een bloemenveld uitnodigt om creatief bezig te zijn in de natuur. Nieuw is dat er een aantal fruitbomen komen. De huidige hoofdingang aan de straat wordt verlegd naar de ingang waar nu de skatezone ligt.” Voor dit hele project dat op 150.000 euro wordt geraamd, doet het college een aanvraag om hopelijk 80 % subsidie te krijgen.

Onderwijscheques

Het voorstel van onderwijscheques lag ter goedkeuring, een gezinsvriendelijke maatregel waarmee het college de laagste inkomens een duwtje in de rug wil geven. Deze ondersteuning komt ten goede aan ouders van leerlingen in het lagere, secundaire, bijzondere en hogere onderwijs. Laatstgenoemde groep ontvangt een bedrag van 200 euro, de overige rechthebbenden krijgen een aantal cheques met betalingswaarde van 10 euro. In het basisonderwijs zijn dat drie cheques per kind per jaar, het eerste en tweede middelbaar zijn goed voor vijf cheques en de vier laatste middelbare jaren zijn goed voor zes cheques.

Jacques Blanckaert (CD&V) suggereerde om de cheques enkel in de Alveringemse scholen te laten gelden. „We moeten geen cheques geven om kinderen weg te sturen”, motiveerde hij. „Dat kunnen we niet maken”, vond burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen). „Er zijn te veel redenen waarom kinderen niet in Alveringem naar school gaan en dat moeten we niet afstraffen.” Karolien Avonture (Gemeentebelangen) suggereerde om erbij te zetten dat het Kadastraal Inkomen niet hoger mag zijn dan 750 euro, maar enkel haar eigen partij steunde haar hierin en het voorstel werd niet weerhouden.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier