Budastraat in Kortrijk heropend, nog zeker jaar wachten op Budabrug

© Foto BWB
Redactie KW

Donderdagavond werd de Budastraat, het stukje tussen de twee Leie-armen, feestelijk heropend. Zelfs de regen kon de pret niet drukken. De straat, onbereikbaar sinds november 2011, ging drie maanden eerder dan voorzien open. De handelaars zijn tevreden met het nieuwe wegdek.

Na de hinder van de opengebroken straat, is de ellende voor de handelaars nog niet voorbij. Het blijft wachten op de nieuwe Budabrug. Normaal zou die eind september afgewerkt zijn, maar door problemen bij de afbraak liggen de werken al een hele tijd stil. Die werken zouden hervat worden in maart, maar nu liggen ze nog altijd stil. Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal nv: “We werken achter de schermen aan de plannen om bij de start opnieuw technische problemen te vermijden. Een nieuwe startdatum is er nog niet, maar als de werken aanvatten, willen we de brug zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk hinder afwerken.”

In eerste instantie zou de brug eind dit jaar al open zijn. Die datum werd intussen al verplaatst naar midden 2013. “Ook dat zullen we normaal gezien niet meer halen. We kunnen pas een nieuwe einddatum geven wanneer we de werken weer aanvatten. Er is nog heel veel te doen, zowel de brug zelf, als de onder- en bovenbouw en we voorzien ook nog een bedieningsgebouw. Wij beseffen dat het voor de bewoners en de handelaars niet aangenaam is, daarom dat we alles op alles zetten om de werken zo snel mogelijk weer op te starten.”

(NV-foto WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier