BTTB-prijs voor grensoverschrijdend vervoer

De Communauté Urbaine de Dunkerque kreeg zaterdag in het station van Adinkerke de BTTB prijs voor het organiseren van grensoverschrijdend vervoer tussen de regio's Nord-Pas- de Calais en de Westhoek.
Redactie KW

De Communauté Urbaine de Dunkerque kreeg zaterdag in het station van Adinkerke de BTTB-prijs voor het organiseren van grensoverschrijdend vervoer tussen de regio’s Nord-Pas de Calais en de Westhoek. De BTTB komt op voor een beter openbaar vervoer.

Op initiatief van het stadsgewest Duinkerke rijdt sinds 2000 elk uur een bus heen en weer tussen de stations van Duinkerke en Adinkerke. Vijftig jaar geleden werd de grensoverschrijdende reizigerstrein geschrapt. Het spoor ligt er nog altijd en de Fransen willen er een toeristische attractie van maken.

“Het is een fietsproject tussen België en Duinkerke langs de spoorlijn die verschillende plekjes tussen De Panne en Duinkerke aandoet. Het is meteen ook een verzoek om het spoor weer in gebruik te nemen”, zegt Bernard Weisbecker, vice-voorzitter van de intercommunale Dunkerque.

Uit Franse tellingen blijkt dat dagelijks gemiddeld 100 mensen de grens oversteken met het openbaar vervoer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier