“BT Wevelgem zal niet meer spelen”

Redactie KW

Als het van vereffenaar Eddy Debusschere afhangt, dan komt BT Wevelgem dit seizoen niet meer in actie. “Ik begrijp dat de ploeg nog een match wil spelen, maar juridisch kan dat niet”, zegt hij deze week in Krant van West-Vlaanderen. De vzw Basket-Team Wevelgem werd maandag ontbonden en kampt met een torenhoge schuld.

Al half jaar virtueel failliet

Het best bewaarde geheim in de hele saga rond BT Wevelgem is dat de club in principe al een half jaar geleden virtueel failliet werd verklaard.

„In mei van dit jaar heeft de rechtbank van eerste aanleg een zaak behandeld tussen de vzw Basket-Team Wevelgem en de overheid wegens achterstallige belastingen”, onthult de Kortrijkse advocaat Eddy Debusschere deze week in Krant van West-Vlaanderen. Debusschere is door de rechter aangesteld als vereffenaar.

“RSZ heeft nog 65.000 euro te goed”

„De rechter heeft toen geoordeeld dat de vzw schuldig was en de schulden onmiddellijk moest terugbetalen. Die schuldenberg – naar schatting zo’n 70.000 euro – is tot nu toe nog niet betaald. Het vonnis van die zaak werd in september bekrachtigd en pas begin déze week heb ik van de overheid de opdracht gekregen om als vereffenaar dat geld terug te vorderen.”

Maandag vroeg het hof van beroep in Gent de onmiddellijke ontbinding van de vzw Basket-Team Wevelgem. Aanleiding was een zaak tussen de RSZ en de club. De RSZ heeft nog 65.000 euro te goed van BT Wevelgem. „De kans dat de club dit weekend nog in actie komt is onbestaande”, is Eddy Debusschere formeel. „Ik begrijp dat de ploeg nog een match wil spelen, maar juridisch kan dat niet. Het enige doel van een vzw in vereffening ís die vereffening. Er kunnen met andere woorden alleen nog activiteiten uitgevoerd worden met het oog op die vereffening. En basketten hoort daar nu eenmaal niet bij. Begrijp me niet verkeerd : ik ga zaterdagavond geen politieman spelen en de match verbieden, hé. Dat kán ik als advocaat niet, maar strikt genomen mag BT Wevelgem niet meer basketten…”

BT Wevelgem zelf houdt voet bij stuk en wil wél spelen. Vrijdag zit de vereffenaar voor het eerst samen met de club om de nodige afspraken te maken. (mvdr/AXV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Leie) van 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier