Brussels Jazz Orchestra met Finest Project in 4AD

Redactie KW

In muziekclub 4AD in Diksmuide was gisteravond het Brussels Jazz Orchestra te gast. Het bigband orkest viert z’n twintigste verjaardag en heeft in al die tijd wereldfaam verworven. Het Brussels Jazz Orchestra speelde de soundtrack van de film The Artist en kreeg hiervoor begin dit jaar de Oscar voor de beste originele muziek. In de 4 D in Diksmuide stond BJO’s Finest Project op het programma.

Bij het Brussels Jazz Orchestra spelen topmuzikanten. Onder wie ook Bart Defoort., broer van Kris Defoort. Beide uitgeweken West-Vlamingen zijn nu befaamde jazzmuzikanten met een internationale reputatie. Bart Defoort speelt hier tenorsaxofoon maar heeft ook een eigen jazzkwartet. ” In een kwartet heb je meer tijd om te improviseren. In een big band speel je in een groter geheel en improviseer je minder . Ik doe beiden graag. Het is gewoon een andere manier van muziek maken.”, zegt hij.

Komend weekend neemt het Brussels Jazz Orchestra een live-cd op in het Flageygebouw in Brussel. Vanaf maart is de CD BJO’s Finest Project te koop.

(K.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier