Bruno Cuvelier runt als uitzondering op de regel een kinderdagverblijf

Redactie KW

Sinds begin dit jaar is Nieuwpoort een plaats voor kinderopvang rijker. Niets uitzonderlijk, mocht de opvang niet door een man worden verzorgd.

Al van jongs af was Bruno (37) een sociaalvoelende jongen”, opent zijn moeder, Suzanne Populier het gesprek. „Als opgroeiende knaap van 15, 16 jaar werd hij veel gevraagd om tijdens de weekends en in de vakantieperiodes op de kinderen van onze vrienden, onze kennissen en onze buren te passen.” Een hele verandering in zijn leven vond plaats toen hij zeven jaar na zijn eerste niertransplantatie op 17-jarige leeftijd zijn tweede niertransplantatie onderging. Als mindervalide stond zijn keuze vast : hij wilde zijn leven aan de opvang van kinderen wijden.”

Op volwassen leeftijd vroeg hij erkenning als kinderoppas bij Kind en Gezin, maar ondervond een zekere terughoudendheid op basis van seksuele discriminatie. „Een man zal door zijn omgeving als uitbater van een kinderverblijf niet aanvaard worden”, kreeg hij te horen. Of nog : „Ouders met jonge kinderen zul je als man nooit over de vloer krijgen.”

Na lang aandringen kreeg hij uiteindelijk dan toch een erkenning.

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier