Brugsepoort officieel geopend in Kortrijk

Redactie KW

In Kortrijk is de Brugsepoort officieel geopend door Vlaams minister van openbare werken Hilde Crevits. Het kruispunt is een belangrijke toegangspoort tot de stad. Met de heraanleg van het kruispunt zijn alle zwarte punten langs de kleine ring weggewerkt. Kortrijk telt nu nog één zwart punt, maar ook dat wordt binnenkort aangepakt.

De heraanleg van de R36 of kleine ring rond Kortrijk begon 19 maanden geleden. Het vernieuwen van dit kruispunt is het sluitstuk van die heraanleg. De werken hebben een kleine 3 miljoen euro gekost en moeten voor een meer vlotte en veilige doorstroming van het verkeer zorgen. De buurt is alvast tevreden. Het kruispunt Brugsepoort kreeg middenbermen, een sluipweg naar de Brugsesteenweg werd afgesloten, en vooral: de fietsers rijden voortaan op een verhoogd fietspad.

Brugsesteenweg & Pottelberg

Minister Crevits heeft nog heel wat werken in Kortrijk op haar lijstje staan. Zo wordt dit laatste zwarte punt langs de Brugsesteenweg en de Iepersestraat nog dit voorjaar aangepakt. Ook ter hoogte van de Pottelberg starten binnenkort werken en er komt ook schot in de plannen rond de heraanleg van de gevaarlijke verkeerswisselaar tussen de R8 en de A19, waar in het verleden al vaker ongevallen gebeurden.

Brugsepoort officieel geopend in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

(B.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier