Brugse Zot wint dubbel Europees goud

Redactie KW

Op het Europees kampioenschap of de Champions League van de bieren, de European Beer Star Awards 2010, heeft de Brugse brouwerij De Halve maan tweemaal goud behaald met haar Brugse Zot. De blonde Brugse Zot wond goud in de categorie Belgian Style Ale, de bruine Brugse Zot in de categorie Belgian Style Dubbel. Aan de wedstrijd namen 955 bieren deel afkomstig uit 34 landen. De jury bestond uit 88 bierspecialisten uit 21 landen.

Brouwer Xavier Vanneste spreekt van een uitzonderlijke prestatie. “Ook de voorbije jaren wonnen we al meerdere medailles op deze en andere internationale competities”, zegt Vanneste. “Elk jaar opnieuw stond de Brugse Zot op het podium. Eerder dit jaar was dat op de World Beer Cup in de Verenigde Staten en de International Australian Beer Awards. Het is voor de brouwerij een bevestiging van de kwaliteit van ons werk.”

Uitbouw bottelarij

De European Beer Star Awards werden op 11 november 2010 uitgereikt in het Duitse Nürnberg naar aanleiding van de Brau Beviale, een internationale beurs voor de brouwerij- en drankensector. De Brugse Zot werd in 2005 gelanceerd naar een idee van Xavier Vanneste, de zesde generatie brouwers op rij in het familiebedrijf De Halve Maan. Dit jaar werd 4 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbouw van de bottelarij. Het was de eerste keer dat de bieren uit deze nieuwe bottelarij in competitie werden gebracht. De Brugse Zot wordt intussen naar 15 landen geëxporteerd.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier