Brugse vzw Tapis Plein wint cultuurprijs maar moet mensen ontslaan

Redactie KW

De Brugse vzw Tapis Plein heeft de Vlaamse cultuurprijs voor Erfgoed ontvangen. De organisatie is bekend van de vele projecten rond actueel erfgoed. Maar Tapis Plein ziet zich gedwongen om 6 mensen te ontslaan.

De cultuurprijs van de Vlaamse gemeenschap is een erkenning voor het werk en de kwaliteit die de vzw Tapis Plein levert. Maar bij vzw Tapis Plein hebben ze momenteel andere zorgen. De Vlaamse overheid zou nog deze maand beslissen over de erkenning en de subsidies voor de periode 2012-2016. Want daar hangt hun voorbestaan van af.

Ontslagbrieven

“Over twee maanden zijn wij januari en ondanks het goede nieuws heeft ons bestuur beslist om maandag onze ontslagbrieven op de post te doen omdat er geen enkele garantie is op de toekomst van onze werking”, zegt Jorijn Neyrinck.

Tapis Plein verdiende zijn strepen met Brugge 2002 Culturele hoofdstad van Europa. Daarna zetten ze de stap naar heel Vlaanderen met het verlenen van adviezen en begeleiding rond erfgoedprojecten. Dat leverde hen ook de benoeming op van UNESCO-expert. Maar de kans is groot dat het straks terug is naar af.

Brugse vzw Tapis Plein wint cultuurprijs maar moet mensen ontslaan

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier