Brugse touroperator verantwoordelijk voor busongeval Egypte?

De Brugse touroperator Escape is wettelijk gezien verantwoordelijk voor het busongeval
Redactie KW

Volgens Consumentenorganisatie Test-Aankoop zal de Brugse touroperator Escape aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat de Egyptische chauffeur van de verongelukte bus te snel reed. “Want de touroperator draagt de eindverantwoordelijkheid”. Voorlopig is er één koppel dat overweegt om klacht in te dienen, maar dat is nog niet gebeurd. “Wij als touroperator wachten het onderzoek af,” klinkt het bij Escape in Brugge.

Volgens Test-Aankoop draagt Escape door de huidige Europese wetgeving een zware verantwoordelijkheid. “Van zodra er iets misloopt, draagt de touroperator die een pakketreis aanbiedt het vermoeden van aansprakelijkheid”, zegt Hans De Coninck, expert toerisme van Test-Aankoop.

Volgens hem zijn er in binnen- en buitenland precedenten van touroperators die veroordeeld worden na een ongeluk met een slecht onderhouden jeep. Bij incidenten ligt de bewijslast ligt dus altijd bij de touroperator en niet bij de consument. Bij overmacht zoals een klapband valt de touroperator echter niets te verwijten, aldus De Coninck.

Voorlopig is er één koppel dat overweegt om klacht in te dienen, maar dat is nog niet gebeurd. “Wij als touroperator wachten het onderzoek af,” klinkt het bij Escape in Brugge.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier