Brugse Sound Factory centraal op de dag van de architectuur

Redactie KW

Het is vandaag de dag van de architectuur. 75 gebouwen in Vlaanderen zetten de deuren open voor het grote publiek. Bij ons kon je ondermeer in Oostende en Brugge terecht.

In Brugge hield het Concertgebouw in Brugge opendeur. Blikvanger van het bezoek was de opening van de Sound Factory. Dit nieuwe museum in de Lantaarntoren pakt uit met een rijk aanbod van authentieke muziekbeleving. Er zijn bijvoorbeeld klokken van het Belfort die je kunt bespelen en een installatie waar je allerlei muziek mee maakt. “Het is een geluidenfabriek dus er wordt actief met de installaties gewerkt. Het is niet zo dat je passief komt luisteren. Je ondergaat het parcours, je luistert en stelt je open voor klank. Je gaat er van uit dat iedereen muziek kan maken. Dat is het mooie van Sound Factory”, zegt Jeroen Vanacker, de artistiek directeur van het Concertgebouw.

Bruggemuseum

De Sound Factory is een samenwerking tussen Brugse musea en het Concertgebouw Brugge. Naast artistieke ambities wil het concertgebouw zich ook meer inzetten voor kunsteducatie. De Sound Factory in de Lantaarntoren maakt deel uit van Bruggemuseum. Het is de verzamelnaam voor 12 historische toplocaties.

(BV/AD)

Meer vanavond bij Focus & WTV, vanaf 18u30

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier