Brugse school biedt nieuwe opleiding ‘Onthaal en Recreatie’ aan

Redactie KW

Het Sint-Jozefinstituut in Brugge biedt als eerste in de provincie de nieuwe opleiding onthaal en recreatie aan. De opleiding, bedoeld voor de derde graad Beroeps Secundair Onderwijs, wil daarmee inspelen op de nood aan onthaalmedewerkers en animatoren in de toeristische industrie. Afgestudeerden zullen onder meer in pretparken, toeristische onthaaldiensten of campings aan de slag kunnen.

Vanaf volgend schooljaar organiseert het Sint-Jozefsinstituut een arbeidsmarktgerichte BSO-opleiding onthaal en recreatie. De sector heeft immers nood aan professioneel geschoolden, want het toeristische en recreatieve vrijetijdsaanbod blijft groeien De opleiding duurt twee jaar, met eventueel een specialisatiejaar daarna. Van studenten wordt onder meer verwacht dat ze energiek zijn, taalvaardig en sociaal ingesteld.

Sector werkt mee

De school werkt nauw samen met enkele actoren uit de sector zoals Plopsaland, Jetair en Vacansoleil die voor zijn luxe-campings vooral op zoek is naar Vlaamse medewerkers. De nieuwe opleiding werd vandaag voorgesteld in het Provinciaal hof in Brugge, in aanwezigheid van Vlaams minister van toerisme Bourgeois.

Behalve het Sint-Jozefsinstituut in Brugge bieden ook 5 andere Vlaamse onderwijsinstellingen de nieuwe studierichting aan.

Brugse school biedt nieuwe opleiding 'Onthaal en Recreatie' aan

Bekijk hier de reportage

(BS/AD)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier