Brugse regisseur Gust Van den Berghe is filmpersoonlijkheid 2010

Redactie KW

Bruggeling Gust Van den Berghe is door het Vlaams Audiovisueel fonds verkozen als filmpersoonlijkheid van 2010. Ook de film ‘Adem’ die voor een deel in Oostende werd opgenomen viel in de prijzen.

Gust Van den Berghe oogstte lovende kritieken met zijn regiedebuut ‘Waar de Sterre bleef Stille staan’. De film was vorig jaar als enige Belgische film geselecteerd voor het Internationaal filmfestival van Cannes, in de prestigieuze sectie Quinzaine des Réalisateurs. Eerder kreeg Van den Berghe ook al de Jo Röpcke-award voor z’n eerste langspeelfilm.

Het VAF deelde nog meer prijzen uit. Hans Van Nuffel werd verkozen tot beste regisseur voor Adem. De film viel ook in de prijzen in de categorieën Beste Vlaamse Acteur (Stef Aerts), Beste Vlaamse Actrice (Marie Vinck) en beste Vlaamse Filmaffiche. Adem werd voor een deel opgenomen in Oostende.

Deelnemers mochten ook aangeven van welke regisseur ze zo snel mogelijk een nieuwe film willen zien. Hier eindigde Gust Van den Berghe als derde, na Van Nuffel en Erik Van Looy.

(BELGA/ld/md)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier