Brugse procureur wil zich verantwoorden bij commissie misbruik

Redactie KW

Het verbaast de Brugse procureur des konings Jean-Marie Berkvens niet dat hij uitgenodigd wordt naar het parlement bij de bijzondere commissie seksueel misbruik. Priester op rust Rik Devillé had het als getuige in die commissie over parketten die onderzoeken vertragen tot de feiten verjaren. Het ging ondermeer om een pedofiliezaak in een ziekenhuis in Tielt. Eerder had rentapriest Robert Bethune al de kat de bel aan gebonden. Berkens wil zich graag verantwoorden voor de commissie.

De bijzondere commissie seksueel misbruik in het parlement is gestart met haar onderzoek. Rik Devillé, priester met rust die al jaren pedofiliezaken in de kerk aanklaagt, sprak over vertragingen in het onderzoek. Hij had het ondermeer over de pedofiliezaak in Tielt waar de feiten verjaarden. Eerder weerlegde Berkvens dat.

Uitnodiging van commissie

Over deze en andere zaken in het Brugse zal procureur Berkvens worden ondervraagd in de bijzondere commissie. Overigens voert het Brugse parket ook het onderzoek in de zaak Vangheluwe.

Procureur Berkvens verwacht een uitnodiging van de commissie, maar wenst nu niet te reageren. Hij wil wel graag antwoorden op de vragen van de commissieleden. (KV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier