Brugse onderzoeksrechter Paul Gevaert zet stap opzij in kasteelmoord

Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter Paul Gevaert berust in de wraking. Hij geeft gehoor aan het verzoekschrift van mr. Johan Platteau, de raadsman van dr. André Gyselbrecht en zet een stap opzij.

Johan Platteau diende dinsdag een verzoekschrift in waarin hij de onderzoeksrechter wraakte. De advocaat vindt dat Paul Gevaert partijdig is en dat hij geen onderzoek à decharge voert t.o.v. zijn cliënt. André Gyselbrecht werd vorige week opnieuw aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de opdracht gegeven te hebben voor de kasteelmoord in Wingene.

Paul Gevaert had twee dagen de tijd om zich te bezinnen over dit verzoek tot wraking. Hij besloot nu zelf om een stapje opzij te zetten, maar verklaart dat hij altijd in eer en geweten gehandeld heeft en nooit partijdig geweest is als onderzoeksrechter in het dossier van de kasteelmoord. Maar hij zet naar eigen zeggen een stapje opzij in het belang van de waarheid en om een sereen verloop en voortzetting van het strafdossier te garanderen.

Paul Gevaert wordt in dit dossier als onderzoeksrechter opgevolgd door Koen Wittouck. Die is enigszins vertrouwd met het dossier : hij verving Paul Gevaert al in het begin een week toen die in een assisenzaak moest zetelen. Maar nu moet hij de 17 kartons met mappen over de kasteelmoord instuderen.

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen