Brugse Ommeland laat je deze zomer kennismaken met tal van kunstateliers

Redactie KW

Ook voor het komende zomerseizoen heeft Toerimse Brugse Ommeland weer heel wat nieuwigheden in petto. Eén daarvan is ‘Kunst in het Ommeland’, waarbij de bezoeker kan binnenlopen in het atelier van bekende kunstenaars uit de regio.

Irénée Duriez in Ichtegem, Mia Moreaux in Westkerke, Ron Deblaere in Lichtervelde, Liliane De Baene uit Ruddervoorde. Het is maar een greep uit de namen van de kunstenaars die deze zomer hun atelier openstellen. In de galerij Artepol, in het oude treinstation van Lissewege, zijn in de zomermaanden dan weer doorlopend diverse kunstenaars aan de slag. Kunst in overvloed dus in het Brugse Ommeland, en die is ook heel goed te combineren met bijvoorbeeld een wandel- of fietstocht.

Concrete openingsdagen en -uren vind je in het gloednieuwe magazine ‘Brugse Ommeland 2012’, dat gratis te bestellen is bij Westtoer (www.westtoer.be) . Het kan ook online gelezen of besteld worden op www.brugseommeland.be, en bevat verder nog een bijzonder rijke schat aan informatie over het aanbod van het Brugse Ommeland voor het komende seizoen. (JRE)

Meer over de nieuwe initiatieven van Toerisme Brugse Ommeland in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 17 februari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier