Brugse Kantdagen zijn vuurdoop voor nieuw bestuur

Redactie KW

In het weekend kon je op drie locaties in Brugge kennismaken met kantklos demonstraties en tentoonstellingen van klassiek en modern kantwerk. Deze kantfeesten waren ook de vuurdoop voor het nieuwe bestuur van het kantcentrum. Begin dit jaar raakte bekend dat het centrum in slechte papieren zat en er werd zelfs gevreesd voor het voortbestaan.

De Brugse Kantdagen zijn al jaren traditie maar dat het feest ook dit jaar zou plaatsvinden was niet zo vanzelfsprekend. Het wereldbekende informatie- en kenniscentrum voor handgeklost kantwerk heeft weer een toekomst. “We hebben heel moeilijke maanden achter de rug en we zijn er nog niet helemaal. We hebben een nieuw tijdschrift, een website en ook intern is er heel wat gereorganiseerd”, zegt Nico Blontrock van het Kantcentrum.

Goed voor vertrouwen

Zo’n evenement als de kantdagen is goed voor het vertrouwen. De inschrijvingen trekken weer aan. Er dagen ook weer jongeren op om het klossen in de vingers te krijgen en er wordt ook weer geboekt voor de zomercursussen.

Samen met de demonstraties liepen er in de Bogaertkapel een tentoonstelling met modern kantwerk of hoe je creatief kunt omgaan met ouderwets spellenwerk. (BV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier