Brugse journalist Jan Van Belle overleden

Redactie KW

VIDEO UPDATE – In Brugge is de bekende journalist Jan Van Belle overleden. Hij werkte meer dan 30 jaar voor verschillende media. Hij is 56 geworden.

Van Belle was een rasechte Bruggeling. Hij werd geboren, groeide op en leefde in de schaduw van het belfort. Hij liep school in het Sint-Franciscus Xaveriusinstituut, bijgenaamd de Frères. Vandaar hield hij zijn liefde voor Cercle Brugge over. Daarna behaalde hij een licentie in de criminologie aan de Katholieke Universiteit Leuven.Jan kwam uit een journalistengeslacht. Zijn vader Juliaan en broer Filip beoefenden beide de job. Zijn beroepscarrière startte hij bij zijn broer. Hij werkte als freelance journalist voor zowat alle media. Tot vorig jaar was hij actief bij Het Laatste Nieuws. De jongste tijd werkte hij voor Belga, VRT en het Brugsch Handelsblad. Van Belle specialiseerde zich in gerechtelijke verslaggeving. Hij was bijna twintig jaar verbindingsman tussen de Brugse procureur en de media. Van Belle was van 1998 tot 2010 voorzitter van de Brugse Persbond, de vereniging die belangen van de Brugse beroepsjournalisten behartigt.

Natuurlijk overlijden

Van Belle is gisteravond dood aangetroffen in de badkamer in zijn woning. Volgens het Brugse parket gaat het om een natuurlijk overlijden. De Brugse Persbond wenst zijn medeleven te betuigen met de familie van Jan.

Begrafenis

De begrafenisplechtigheid vindt volgende week zaterdag plaats om 11 uur in de Sint-Walburgakerk.

Brugse journalist Jan Van Belle overleden

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18u30. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier