Brugse is Yunomi vrouw van het jaar

Redactie KW

Bezoekers van het online vrouwenplatform www.yunomi.be hebben Nadine Constant (54 jaar) uit Sint-Michiels-Brugge uitgeroepen tot ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’. De leden van dit platform vonden het persoonlijke verhaal van deze moedige vrouw, die ondanks heel wat tegenslagen toch positief in het leven blijft staan, het meest inspirerend.

De 54-jarige Nadine Constant uit Sint-Michiels-Brugge werd eigenlijk ingeschreven door haar dochter Isabelle Jonckheere als ‘Vrouw van de Dag’ op Yunomi. Isabelle wou daarmee haar moeder in de bloemetjes zetten, omdat deze voor haar een dagelijkse inspiratiebron is. Nadine zit door een zwaar ongeval sinds 1982 in een rolstoel. Ze overleefde het ongeluk ternauwernood, maar is wel voor de rest van haar leven gehandicapt. Toch blijft ze de moed vinden om te vechten. Niet alleen Isabelle bewondert de kracht van haar moeder, ook vele andere Yunomileden haalden inspiratie uit het levensverhaal van Nadine.

Van de tien genomineerde vrouwen voor deze verkiezing vond bijna een vijfde van de leden (19%) haar verhaal het meest bijzonder. De winnares ontvangt de ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’-award en een cheque ter waarde van 500 euro.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier