Brugse ijssculptuur om veiligheidsredenen gesloopt

Redactie KW

Het ijssculpturenfestival in Brugge is donderdagmorgen gesloopt. De politie en de brandweer vonden het kunstwerk op het Stationsplein te gevaarlijk. Een kraan begon om 11 uur met het afbreken van de gladde massa.

De problemen met het ijssculptuur begonnen zondagnamiddag toen de tent van de sculptuur onder druk van de gevallen sneeuw deels instortte. De organisator besliste daarop om een nieuwe tent te laten aanrukken. Het contract om die te bouwen, was getekend en betaald, maar de firma achtte het woensdag te onveilig om zijn personeel de nieuwe tent te laten opzetten.

Door het voortzetten van de dooi, is het sculptuur intussen
verloren. “De brandweer en de politie hebben daarop de site onveilig verklaard. Het is te gevaarlijk om mensen onder de zware constructies te laten wandelen”, zegt organisator Francis Vandendorpe.

Het ijs wordt nu afgevoerd naar een geheime bestemming, waar het alle tijd heeft om te smelten.

Het festival zou normaal doorgaan tot 10 januari 2010. Voor
Toerisme Brugge is het verdwijnen van het festival een enorme tegenslag. Het evenement was één van de hoogtepunten van de campagne Winter in Brugge. De Brugse schepen voor Toerisme, Jean-Marie Bogaert (N-VA), spreekt daarom van een zwarte dag voor de stad. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier