Brugse drugdealermarkt krijgt zware klap, grote buit in beslag genomen

Redactie KW

Politie en gerecht in Brugge hebben naar eigen zeggen een zware klap toegediend aan de lokale drugdealermarkt. Na intensief onderzoek is deze week een Brugse dealer klemgereden toen hij met heel wat drugs terugkwam uit Nederland. Volgens de Brugse speurders gaat het om een dealer van cocaïne, heroïne, XTC, cannabis en speed. De man en zijn vriendin zijn aangehouden.

Het is een omvangrijke buit die de Brugse politie woensdagavond langs de Brugsesteenweg kon onderscheppen. Het is volgens het parket jaren geleden dat er nog zo’n grote drugsvangst is gedaan op de lokale markt. Het gaat om 7 kilogram cannabis, ruim een halve kilogram speed en 160 gram cocaïne. Alles samen goed voor een straatwaarde van 70.000 euro. Er zijn ook kogels, geld en een wapen in beslag genomen.

Geen toevalstreffer

En het gaat hier niet om een toevalstreffer van een dealer die tegen de lamp loopt. De onderschepping kwam er na intensief onderzoek van de lokale recherche. De Brugse politie wil met de buit ook bewijzen dat ze, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, hard inzet op de strijd tegen drugs. De politie geeft wel toe dat hier een veldslag, maar geen oorlog gewonnen is.

Brugse drugdealermarkt krijgt zware klap, grote buit in beslag genomen

Bekijk hier de reportage

(BS/SK)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier