Brugse DJ Funghi hangt draaitafel aan de wilgen en leidt nu toeristen rond bij Brugse chocolatiers

© Benny Proot
Redactie KW

Toeristen wegwijs maken in het labyrint aan chocoladezaken in Brugge: dat is het doel van het nieuwe project van Jeroen Mahieu, die tot vorig jaar nog als DJ Funghi achter de draaitafels in Londen stond.

Jeroen Mahieu (38) trok op zijn 21ste naar Londen, waar hij ook zijn eigen weg bewandelde. Zo werkte hij in kapperszaak Pepi’s Hair Dressers, die zich specialiseert in opvallende kapsels. “Ook in mijn eigen haar zaten scoubidoutouwtjes, pluimen, ballonnen. Die excentrieke look leverde me enkele rolletjes in films en muziekclips op, iets waar ik weer mee wil aanknopen.” Daarnaast verdiende hij de kost als DJ Funghi.

In 2012 keerde hij naar België terug. “Het leven als dj was slopend”, vertelt hij. “Ik trok soms door van donderdag tot maandag. En dat deed ik niet op Red Bull en Vittel… Op een bepaald moment woog ik nog 51 kilogram en zei mijn lichaam: stop! Ik besloot terug te keren, maar verviel hier van een drugs- in een alcoholverslaving. Ik heb een half jaar in Verslaafdenzorg gezeten, maar sinds vorige zomer ben ik weer volledig nuchter, een vrije geest en een vat vol energie.”

Zijn energie raakt hij nu kwijt in zijn nieuw project: Bruges Chocolate Capital. Op deze Facebookpagina probeert hij de toeristen wegwijs te maken in het labyrint aan chocoladezaken in Brugge.

(ON)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 10 januar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier