Brugse chocolatier Dominique Persoone opent pop-uprestaurant in Antwerpen

© BELGA
Redactie KW

De bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone runt vanaf zaterdag, samen met de IJslandse Dagny Ros, een pop-uprestaurant in het centrum van Antwerpen. Van dit vijfdaags avontuur wordt een tv-programma gemaakt, dat in september op Njam! te zien zal zijn.

Op zaterdag 3 augustus nemen de Brugse chocolatier Dominique Persoone en de IJslandse Dagny Ros, die bij het grote publiek bekend is van het VTM-programma Junior Masterchef, hun intrek in eetcafé Caravan op het Damplein in Antwerpen. Daar zullen ze vijf dagen lang een pop-uprestaurant openhouden. “TOASTED wordt een ontbijt- en brunchrestaurant, waarbij Dagny zal zorgen voor gezonde en energievolle gerechten en ik voor ‘hangover food’, zeg maar de vettige hap waar je naar snakt na een nachtje doorzakken”, vertelt Dominique Persoone. “Dit moet uiteindelijk uitmonden in een nieuw programma voor de kookzender Njam!.”

De Bruggeling verlaat dus even zijn vertrouwde chocolade-atelier voor het traditionelere fornuis. “Je mag niet vergeten dat ik een volledige koksopleiding achter de rug heb, waarbij ik zelfs nog samen in de klas zat met onder meer Sergio Herman en Wout Bru. Het wordt inderdaad wel even aanpassen, maar kookskills verleer je niet.”

Na zaterdag 3 augustus is het pop-uprestaurant ook nog open op maandag 12 en dinsdag 13 augustus en op maandag 19 en dinsdag 20 augustus. Geïnteresseerden kunnen enkel nog eens piepen door het raam van het eethuis, want alle tafeltjes zijn intussen gereserveerd.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier