Brugse chocolatier Dominique Persoone ontwerpt Coca Cola-praline

Redactie KW

Chocolatier Dominique Persoone heeft naar aanleiding van de 125ste verjaardag van Coca Cola drie pralines aan zijn assortiment toegevoegd. De lekkernijen vertellen het verhaal van de frisdrank op gastronomische wijze.

De verjaardagspraline is gevuld met knettersuiker, zodat ze ook bruist in je mond, net als een echt slokje cola. Er is ook een ijsblokpraline, met een citroenvulling op basis van coolsugar, de een koud en fris gevoel geeft in je mond, net als een frisse cola met een stukje citroen. De cacaopraline ten slotte is geïnspireerd door de originele vorm van een Coca Cola-fles: een cacaoboon. Het snoepje bestaat voor 64 procent uit fondantchocolade, die volgens kenners een ideale combinatie vormt met de typische smaak van cola.

Het verjaardagsassortiment zal op 8 mei gratis worden verdeeld in onder andere The Chocolate Line in Antwerpen. De speciale ‘Collector’s box’ zal jong en oud doen watertanden. Daarna blijven de innovatieve pralines tot eind juli gratis verkrijgbaar bij aankoop van een kilo pralines.

(JW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier