Brugse burgemeester wil niet langer politie inzetten bij staking cipiers

Redactie KW

Burgemeester Patrick Moenaert van Brugge pikt het niet dat agenten van zijn korps elke keer moeten bijspringen in de gevangenis wanneer de cipiers staken. De socialistische vakbond ACOD houdt vanaf vandaag elke vrijdag een 24-urenstaking.

Dan moeten agenten in de gevangenissen aan de slag. Burgemeester Moenaert wil de kosten daarvoor doorrekenen aan de federale overheid. Hij zou ook het leger willen opvorderen om stakende cipiers te vervangen.

Volgens de socialistische vakbond ACOD die vanaf nu elke vrijdag wil staken, wordt de actie vrij goed opgevolgd en staakt een ruime meerderheid van de 560 cipiers in Brugge. Volgens de lokale politie is de respons op de stakingsoproep maar lauw. Hoe dan ook moeten 9 agenten van de lokale politie van Brugge bijspringen in de gevangenis.

De burgemeester wil die kosten nu verhalen op de ministers van Justitie en Binnenlandse zaken, op de federale regering dus. “We zijn daarover aan het communiceren. We zijn het aan het onderzoeken. Maar ik denk dat we de facturen zullen kunnen overmaken”, zegt de burgemeester.

De burgemeester heeft ook de federale politie gecontacteerd om zijn mening over de gang van zaken kenbaar te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier