Brugse brouwerij haalt Amerikaanse bier Zotten uit de handel

Redactie KW

Het bier ‘Zotten’ van brouwerij Weyerbacher Brewing Campany Inc. wordt met onmiddellijke ingang uit de rekken gehaald. Dat zijn de Brugse brouwerij De Halve Maan en Weyerbacher overeengekomen. De Amerikaanse bierproducent heeft erkend dat zijn “Belgian style-bier” gebaseerd is op het internationaal beschermde biermerk “Brugse Zot” van De Halve Maan. Naast de naam was ook het etiket gelijkaardig aan het Brugse bier.

De Brugse Zot is uitgegroeid tot een internationaal succes, sinds het in 2005 op de markt kwam. Dat is de Amerikaanse brouwers wellicht niet ontgaan. Ze bezochten in 2006 de familiebrouwerij in Brugge en brachten vervolgens in hun thuisland “Zotten” op de markt. De Brugse brouwer kwam het bier op het spoor en maande aan tot een minnelijke schikking. Die komt er nu. De productie van “Zotten” is stopgezet en de stock wordt teruggeroepen.

Voorzitter Daniel A. Weirbach van Weyerbach Brewing Company Inc uit Easton in de staat Pennsylvania biedt zijn excuses aan aan de
Brugse families Maes en Vanneste. Zij baatten al zes generaties de Brugse brouwerij uit. De Amerikanen verklaarden zich niet bewust te zijn van de internationale bescherming van het Brugse biermerk. (Bron: Belga)



Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier