Brugse beiaard speelt jarige Van het Groenewoud

Redactie KW

Eind van de maand speelt de beiaard van Brugge om het half uur een liedje van Raymond van het Groenewoud. Het is een geschenk van de stad Brugge aan de zanger die dit jaar 60 geworden is, en al jaren in Brugge woont. Gisteren kreeg Raymond zijn nummer ‘Intimiteit’ voor het eerst te horen.

De beiaard van Brugge ligt al een jaar zo goed als stil omdat de speeltrommel gerestaureerd werd. De herstelperiode is het moment om met nieuwe nummers uit te pakken.”Normaal zijn dat traditionele volksliederen of oude muziek, wat we hier natuurlijk ook toepassen,” zegt stadsbeiaardier Frank Deleu. “Maar ‘t was leuk om bij de verjaardag van Raymond die 60 geworden is en in Brugge woont iets aan te bieden als geschenk. Vandaar ook een muziekstuk van Raymond, op het half uur ‘Intimiteit’.

“Dat zijn dingen die meestal pas de volgende ochtend geland zijn in mijn zielkundig systeem. Maar dat doet me zeker iets,” reageert Raymond Van het Groenewoud.

Vanaf 24 december tot Pasen 2012 weerklinkt de beiaardversie van ‘Intimiteit’ om het half uur over de Brugse binnenstad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier